Adapteri Englantiin

​Tarvitsenko adapteria englantiin?

​Ulkomaan matkaa suunniteltaessa kannattaa muistaa tarkistaa löytyykö kohdemaahan sopiva matkasovitin matkalaukustasi. ​Ikävintä on jos huomaat tämän vasta hotellille saapuessasi kun puhelimestasi on akku loppu ja pitäisi ​saada yhteys ystävääsi. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin Euroopan ulkopuolella matkustaessa, mutta myös Euroopassa matkatessasi Iso-Britanniaan ja Englantiin sekä Italiaan. Esimerkiksi Suomen pistorasiaan soveltuva kaksipäinen töpseli ei sovellu Englannin kolmipäiseen pistorasiaan.

​Suomessa pistorasiat ovat mallia F​ ja Isossa-Britanniassa pistorasiat ovat kolmipäisiä, malliltaan G. Tarvitset siis matka-adapterin, joka mahdollistaa F-mallin pistokkeen laittamisen G-mallin pistorasiaan. Suomessa ​ja Isossa-Britanniassa käytetään samaa jännitettä (230V)​, joten et tarvitse muuntajaa erikseen.

​Mistä hankin matka-adapterin englantiin?

​Matkasovittimia on saatavilla kaikkiin maihin​ matkavaruste.fi.​-verkkokaupasta. Alla on kolme Suomesta Englantiin soveltuvaa vaihtoehtoa, jotka käyvät myös useimpiin maihin maailmassa.